Deel | 
 

 Shut up and listen

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Rhona
Admin
avatar

Aantal berichten : 74
Reputatie : 0
Registratiedatum : 19-12-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Dáárzo

BerichtOnderwerp: Shut up and listen   zo jan 13, 2013 4:31 am

Personen: Rhys
Onderwerp: Training
Tijd: OchtendglorenZe stond klaar bij het meer, dat aan de vallei grensde. Ze had gisteravond Rhys zijn slaapplaats gewezen, en was daarna zelf gaan slapen. Ze vond van zichzelf dat ze dat wel verdient had na zo'n lange dag. Ze was haar vader nog even wezen bezoeken, maar hij was niet bij kennis. De elfen die aan zijn bed stonden hadden ook niets nieuws op te merken, met andere woorden: hij ging nog steeds achteruit. Ze vond het vreselijk haar vader zo te zien aftakelen en niemand kon er iets aan doen. Ze onderdrukte een gaap en keek over het meer. Ze kon zien dat het uitmondde op de zee, maar dat was heel ver weg. Het kon haar eigenlijk geen barst schelen waar het water naartoe ging. Naar een andere wereld, of stortte het over een kilometer of honderd gewoon de diepte in? Ze had de landkaart ooit bestudeerd, maar boeien kon het haar niet.
Haar pijlkoker hing losjes over haar linkerschouder en in haar rechterhand had ze een boog. Ze zouden er zo een kunnen halen voor Rhys. Ze wilde hem een beetje wegwijs maken -voor het ongeoefende oog was de vallei gewoon een wirwar aan kleine straatjes waar geen orde in zat- zodat hij niet zou kunnen verdwalen. Ze keek over haar schouder en zag een vogel zitten op een tak boven haar. Ze liep naar de grote eik toe en floot tussen haar tanden. Het vogeltje keek op en zag Rhona beneden staan. Haar glimlach werkte betoverend en het beestje vloog naar beneden, naar haar hand. Ze streelde zachtjes het kopje en glimlachte onwillekeurig.
Ze floot een kort deuntje en bekeek de reactie van het vogeltje. Die hield zijn kopje schuin alsof hij luisterde. Daarna floot hij iets wat op het deuntje leek en Rhona grijnsde breed. Ze was het dus nog niet verleerd.

___________________________


Better imperfect and real, than made perfect.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://fairytales.actieforum.com
Rhys

avatar

Aantal berichten : 15
Reputatie : 0
Registratiedatum : 05-01-13
Woonplaats : In a box

BerichtOnderwerp: Re: Shut up and listen   di jan 15, 2013 7:38 am

Vele geluiden klonken tussen de bomen door. Op hun schors scheen een oranje gloed. Enge schaduwen dansten over de grond voor hem. Wat was daar? Geruisloos zette hij een paar stappen naar voren en hielt toen gelijk weer stil. De eerst onduidelijke geluiden klonken nu meer als stemmen. Zware stemmen en ze klonken behoorlijk vrolijk. Deze vrolijkheid sprak hem aan, dus zette hij nog een aantal stappen dichterbij. Voorzichtig keek hij om een boom heen. Er was een grote openplek met in het midden een groot kampvuur. Om dat kampvuur dansten wezens. Geen Elfen, geen Vampieren, geen Shapeshifters… Eerder gedrochten. Het waren wezens zonder een normaal gezicht, hun complete lichaam was misvormt. Hij schrok en wou een stapje achteruit zetten maar werd daarbij gesnapt. De gedrochten kregen hem door. Hun vrolijke stemming sloeg om in een razend gebrul. Ze grepen dikke, langwerpige voorwerpen van de grond en renden op hem af. Vanaf dat moment werd alles wit…
De eerste warme zonnestralen liet Rhys zijn ogen openen. Wie had..? Opeens stonden zijn ogen wijd open. Thuis was hij niet meer en als hij nu niet snel opstond was er ook nog de kans dat hij te laat bij het meer zou aankomen. Als een idioot schoot hij overeind en wurmde zijn voeten in z’n schoenen. Omkleden was niet nodig aangezien hij gisteren direct in slaap was gevallen met vrijwel alles nog aan. Nadat hij z’n schoenen fatsoenlijk aan had en een vlugge hand door zijn haar had gehaald snelde hij weg. Op naar het meer.
Enkele lange minuten later kwam hij aanzeilen bij het meer. In eerste instantie had Rhys Rhona nog helemaal niet zien staan en daarom hielt hij even stil om rond te kijken, nog snel ademend van het rennen. Waar..? Oh daar. Hij zag haar staan bij een boom. Rustig liep hij die kant op en stopte op ongeveer vijf meter afstand. Hij had het vogeltje zien zitten en wilde het niet afschrikken. ’Goeiemorgen,’ mompelde Rhys.

___________________________


"There's neither good or bad, but people makes it so"
Terug naar boven Ga naar beneden
Rhona
Admin
avatar

Aantal berichten : 74
Reputatie : 0
Registratiedatum : 19-12-12
Leeftijd : 20
Woonplaats : Dáárzo

BerichtOnderwerp: Re: Shut up and listen   wo jan 16, 2013 5:42 am

Rhona keek op toen Rhys dichterbij kwam. Het vogeltje leek ongerust en Rhona liet haar concentratie verslappen. Het vogeltje schudde zich uit en vloog weg.
'Je bent laat,' merkte ze op terwijl ze haar blonde vlecht over haar schouder gooide. Voor elfen was het normaal om op tijd te zijn voor afspraken. Dat kwam grotendeels omdat ze niets anders te doen hadden. Rhona was nog nooit een elf tegengekomen die het te druk had met andere dingen. Dat was typisch iets voor mensen.
Mensen waren druk met allerlei zaken, die voor elfen onbelangrijk waren. Als je vijftig jaar over een opdracht zou doen, so what? Elfen hadden praktisch de eeuwigheid om te leven en om dingen te doen. Onsterfelijk waren ze echt niet, en dat gold net zo voor ziektes. Alleen door hun gezonde levenswijze en hun magisch krachten konden ze langer en gezonder leven. Ze hadden zelden last van inwendige problemen. Haar vader bijvoorbeeld was gewoon oud, en daardoor was de magie minder en was hij vatbaarder voor ziektes. Tegen tumoren hebben zelfs de elfen nog niets gevonden.
Ze schudde de gedachte van haar vader die lag te creperen van zich af en richtte zich op Rhys.
'Er zijn twee dingen die je moet weten,' begon ze terwijl ze een los plukje blond haar uit haar gezicht veegde. 'Ik heb nog nooit eerder een leerling gehad, en ik ben naar elfenbegrippen nog vrij jong. Je moet het dus maar met me doen om te overleven tussen de rest. Daarbij ben ik snel geïrriteerd, en nog een keer, je moet het maar met me rooien.' Gedurende haar monoloog had ze Rhys niet aangekeken, maar nu keek ze op. Zijn gezicht stond verward en ze hield haar hoofd schuin.
Ergens kon ze het wel begrijpen. Je werd niet elke dag opgenomen in de gelederen van de elfen, en ze kon begrijpen dat het veel tegelijk was. Voor haar was het niet meer dan normaal, maar voor hem niet.
Ze besloot het rustiger aan te doen op de eerste dag, maar morgen zou hij er gewoon moeten zijn.
'Ik zal je eerst een aantal belangrijke plekken laten zien. Onder andere de smederij en de markt. Dat zijn momenteel de belangrijkste plekken,' zei ze met een knipoog. Daarna liet ze haar boog achter en liep het dorp in. Mensen knikten eerbiedig voor haar, en de mindere elfen bogen diep. Ze liep voorbij ze alsof ze het niet zag, recht op de smederij af. Daar was momenteel niemand, gezien het tijdstip. Ze stapte binnen en keek langs de rekken met wapens.
'Al een beetje ervaring?' vroeg ze terwijl ze naar Rhys keek.

___________________________


Better imperfect and real, than made perfect.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://fairytales.actieforum.com
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Shut up and listen   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Shut up and listen
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Rpg Fairytales :: East; Elf Hills :: The Valley-
Ga naar: